DOORZONWONING MET SPLIT-LEVEL

Een braakliggend perceel tussen twee half-open bebouwingen wordt ingevuld met een hedendaagse ééngezinswoning. Ter hoogte van het perceel wordt de straat breder waardoor er een "plein-gevoel" aanwezig is. De afstand tot de tegenoverliggende woningen is hierdoor relatief groot.
Door deze specifieke context was het snel duidelijk om een doorzonwoning te maken, waarbij zonlicht tot diep in de woning wordt gebracht. De woning werd georganiseerd volgens het split-level principe waarbij een centrale vide de volledige woning doorsnijdt. De ruimtelijke relaties tussen de verschillende plekken in de woning vallen samen met het binnenbrengen van het zonlicht.
De zithoek wordt op de eerste verdieping voorzien aan de voorgevel. Via een balkon wordt deze ruimte gelinkt aan de voortuinstrook. Een extra buitenruimte om te genieten van de zon.