VERBOUWING EN UITBREIDING HALFOPEN BEBOUWING

Een halfopen bebouwing in een rustige woonstraat is door de jaren heen uitgebreid/aangepast met verschillende annexen die de relatie met de tuin volledig blokkeren. Een grondige sanering dringt zich op. Door het hoofdvolume volledig vrij en de tuinmuur opnieuw zichtbaar te maken ontstaat een interessante ruimte die deels zal worden ingevuld met een nieuw volume. De resterende vrijgekomen ruimte die gedeeltelijk omsloten wordt door de bestaande tuinmuur wordt ingericht als tuinkamer. Deze tuinkamer vormt het verlengstuk van de leefruimte waardoor de relatie tussen binnen en buiten geoptimaliseerd wordt.


Door de achtergevel grotendeels te beglazen ontstaat een nieuwe relatie met de tuin. De materialen van de vloer, wand en plafond worden zowel binnen als buiten toegepast zodat de grens tussen interieur en exterieur vervaagt. De tuinkamer maakt op die manier integraal deel uit van de leefruimte die niet ophoudt bij de achtergevel.

De bestaande leefruimte wordt heringericht als zithoek met een houten volume die zowel de trap, een gastentoilet als de vestiaire en technische berging bevat. Hetzelfde hout dat in de nieuwe aanbouw voor het plafond wordt gebruikt, wordt ook in dit 'volume' toegepast.