VERBOUWING RIJWONING MET BLIKVANGER

Een rijwoning met een typische achterbouw en koer werd grondig aangepakt om meer ruimte, daglicht en contact met de tuin te realiseren. De vroegere achterbouw vormde zowel functioneel (wasberging) als visueel een obstakel tussen de woning en de tuin.
De achterbouw werd volledig gesloopt en vervangen door een speels volume waarbij het hoogteverschil tussen binnen en buiten werd opgelost met een overdekte tuintrap die in het volume is ingeschoven. De expressiviteit van de achtergevel wordt versterkt door een houten vliesgevel met assymetrische raamverdeling.
Het gelijkvloers werd volledig opengewerkt. Tussen de inkom en leefruimtes werd een functionele doos ingevoegd die het toilet en een technische berging bevat. Dit volume werd afgewerkt met een bijzonder soort multiplex waarbij alle fineerlagen zichtbaar zijn.