HOUTEN VLIESGEVEL ROND TERRAS

Een rijwoning gebouwd in '77 ondergaat een grondige verbouwing. De bouwheer wenst een sterke relatie met de tuin die zuid georiënteerd is. In de eerste schetsen werd uitgegaan van een uitbreiding over de volledige breedte van de achtergevel. Omdat hierdoor meer afstand ontstond tussen de bestaande leefruimtes en de tuin werd er gekozen om het nieuwe volume te beperken in de breedte maar dit dieper in de tuin te schuiven. Hierdoor ontstaat een rustig en intiem terras vlak bij de leefruimtes en brengen we daglicht dieper in de bestaande woning.

De volledige uitbreiding bestaat uit een houten vliesgevel die wordt opgebouwd met LVL-liggers (Laminated Veneer Lumber) Om de oververhitting onder controle te houden wordt een luifelstructuur voorzien waarin driehoekige canvas-schermen worden opgehangen. De schermen kunnen weggenomen worden zodat in het tussenseizoen maximaal van de zon kan geprofiteerd worden.

De verschillende onderdeling van de luifel zijn geleverd.
Alle onderdeling worden blind verbonden. Hiervoor zijn de openingen waarin de verschillende liggers passen vooraf machinaal ingefreesd.